פול ראנד הוא ארט דיירקטור ומעצב גרפי אמריקאי ידוע, יוצר לוגואים ידועים כמו IBM, UPS ,Morningstar, Inc, ווסטינגהאוס, ABC, וכן את הלוגו NeXT, אותו עיצב עבור סטיב ג'ובס.
זה סיפור מעניין. סטיב ג'ובס שכר את פול ראנד כדי לעצב את לוגו מחשבי ה- NEXT במחיר 100,000 דולר. והוא היה מאוד לא מרוצה כשרנד אמר שהוא יפתח רק גרסה אחת של הלוגו. כשג'ובס ביקש ממנו להכין כמה אופציות, ראנד השיב: "לא, אני אפתור את הבעיה שלך ותשלם לי. אם אינך רוצה, אינך יכול להשתמש בגרסה שלי, אך אם אתה זקוק לאפשרויות, חפש מומחים אחרים. " ראנד הכין חוברת של 100 עמודים שתיארה את המותג בפירוט, את תכונות הלוגו (אפילו זווית הנטייה המדויקת של האלמנטים בלוגו היא 28 °) ושמה החדש של החברה: NeXT.
בכך, בתחילת מבחן הערכת הלוגו שלנו, הצהרתו של פול רנד, שהפכה את עולם עיצוב הלוגו:
המשימה העיקרית של הלוגו היא ליצור תמונה מזוהה, והפשטות היא אמצעי לפיתרון בעיה זו ... יעילות הלוגו תלויה עד כמה הוא ייחודי, מורגש, גמיש, בלתי נשכח, אוניברסלי ורלוונטי.
תמצית מבחן הלוגו על פי פול ראנד היא שאנו מעריכים את איכות הלוגו באמצעות שלבים של המאפיינים הנ"ל. הסדר כדלקמן:
1. האם הלוגו ייחודי?
2. האם הוא מורגש?
3. גמיש לשימוש?
4. בלתי נשכח?
5. אוניברסלי?
6. האם הוא עומד במבחן הזמן?
7. אם אמרת כן בסעיפים הקודמים, ענה על השאלה האחרונה: האם זה פשוט?
לכל שאלה, למעט האחרונה, שימו ציון מ -1 עד 10. על פי הקריטריון האחרון - פשטות - תנו ציון מ -1 עד 15. לפיכך, אנו מגדירים את קריטריוני האיכות של הלוגו לפי משקל. 75 נקודות הוא הציון המקסימלי, ואם הלוגו צבר פחות מ -60, המבחן נכשל.
בואו נסתכל על דוגמא חיה, איך המבחן זה עובד. לקחנו את הלוגו לשעבר של בינג, מנוע חיפוש של מיקרוסופט:
בספטמבר 2013 נטשה החברה מסיבות ברורות את הלוגו הזה לטובת גרסה מעודכנת. בואו נבחן את הלוגו הישן של בינג כדי לראות מדוע.
1. האם הלוגו הוא ייחודי?
ייחודי - פירושו ניתן לזיהוי, לא דומה לשום דבר אחר. לוגו כזה בולט, הוא לעולם לא יתערבב עם לוגואים אחרים. הלוגו של בינג בדוגמא שלנו הוא די כחול סטנדרטי - 80% מהלוגואים הם כחולים. לטיפוגרפיה יש תחושה של פתיחות ורוחב, וזה טוב עבור מנוע חיפוש, אבל באופן כללי הלוגו די פשוט ושטוח: תמונה כזו לא עומדת בשום תחרות עם גוגל. מכיוון שהלוגו הוא רק שם, שאינו נתמך על ידי שום סמל, העומס הסמנטי(משמעותי) כולו נופל על המילים. אבל אין שום דבר ייחודי בכיתוב בינג. כן, אותיות רחבות תופסות יותר שטח לבן, אך נראות שטוחות, במיוחד בבסיס האות ''i'' , הלולאה ב- ''g'' נשברת פתאום - האות הופכת לקרה ולא גמורה.
2. האם הלוגו מורגש?
הלוגו תופס מקום רב, כך שתוכלו לקרוא לו בולט. עם זאת, למעצבים יש את הטריק הזה - להתחיל לעבוד על הלוגו בשחור לבן כדי להשיג תוצאה ברורה, ללא קשר לצבע. אבל אם אנו מציגים את הלוגו של בינג בשחור לבן, הצבע הצהוב העמוק של האות ''i'' נעלם והלוגו מאבד את הקטע המיוחד הזה. וודאו תמיד שהלוגו נראה טוב בשחור לבן.
3. האם הלוגו גמיש לשימוש?
זה טוב כאשר ניתן להשתמש בלוגו במגוון אפשרויות: על חולצות טריקו וספלים, באתר אינטרנט, על המכונית, על שלט דרכים. בלוגו של בינג יש מספיק שטח לבן מסביב כך שניתן יהיה לזהות אותו כמעט על כל משטח. המינוס היחיד הוא שלוגו כזה קשה למקם בריבוע או בצורה הרמונית על עצם אנכי. לטקסט יש יישור אופקי , כך שאין דרך להתאים אותו, נניח, ב favicon (אייקון קטן שמוקם בצד כיתוב שם של האתר בחלק העליון של הדפדפן) או בסמל היישום. יתכן, ניתן יהיה להשתמש רק באות הראשונה ''b'' למטרות אלה, אך היא (אות) כל כך פשוטה עד שהכרה בלוגו כזה תפחת משמעותית.
4. האם הלוגו זכור?
המשימה של הלוגו היא להיות בלתי נשכח, כך שכאשר לאדם יש צורך במוצרים או בשירותים של החברה, הלוגו עולה מיד לתודעה. ניתן לבדוק את זכירתיות הלוגו באמצעות אסוציאציות מילוליות. לדוגמה, אילו מילים עולות בראש כשאתה רואה את הלוגואים האלה?
היו לי אסוציאציות כאלה: שתייה, צ'יפס ומכונית. האם בסמלים האלה יש "שתיה", "צ'יפס" ו"מכונה "? לא וזה לא הכרחי, כי סמלי לוגו אלה כבר ניתנים לזיהוי. כשאני מסתכל על הלוגו של בינג, "מנוע החיפוש" לא עולה בדעתי. מעניין איך יוצרי הלוגו החדש פתרו את הבעיה הזו? נדבר על זה קצת אחר כך. הלוגו של בינג שטוח ולא מספיק אמוציונלי, מה שמקשה על הזכירה.
5. האם הלוגו אוניברסלי?
אוניברסליות פירושה שהלוגו משדר את אותו רעיון למגוון רחב של קטגוריות של אנשים. אולי זה הקשה ביותר בפיתוח הלוגו - אחרי הכל, כל האנשים שונים זה מזה. איך מותגים מובילים משיגים את האוניברסליות?
גוגל דרך צבע:
הלוגו של אפל הוא פרי מפורסם בעולם בצבע ניטרלי:
הערה: הלוגו של אפל אפילו לא צריך מילים, מה שהופך אותו למגוון מאוד.
לוגו ה- Bing אמור לשקף את העוצמה והמורכבות של מנוע החיפוש, אך יחד עם זאת קלות השימוש (לכולם צריך להיות נוח לעבוד במנוע החיפוש). עיצוב פשוט יוצר תחושת פשטות, אך אינו משקף כלל את כוחה של המערכת ועומק הידע.
6. האם הלוגו לא נתון לשינויי הזמן?
אם אתם רוצים ליצור לוגו נצחי, תשכחו מצבעים חמים, גופנים תוססים וסגנונות מגניבים. האופנה משתנה במהירות הבזק, אך השמש זורחת כל יום, והשמיים תמיד כחולים. תבנו בסיס חזק בעיצוב ותתפטרו מעודף האלמנטים לא חשובים. מינימליזם הוא אמנות לדבר יותר עם מעט אלמנטים. בלוגו של בינג אין דברים מיותרים ונצנצים אופנתיים, אך בשל מעוגלות המופרזת הוא נראה מיושן.
7. השאל הכי חשובה מכל השאלות: האם הלוגו פשוט?
פול ראנד אמר, כי הלוגו צריך להיות התגלמות המינימליזם. "הלוגו צריך להיות פשוט ככל האפשר - רק אז הוא יהיה בר-קיימא"
במהלך ששת השלבים הראשונים של הבדיקה, אנו מוסיפים אלמנטים מסוימים לעיצוב שהופכים את הלוגו לייחודי, בלתי נשכח, אוניברסלי וכו '. בשלב האחרון חתכנו את כל הפרטים המיותרים בכדי להשיג בסופו של דבר את המוצר הטהור וקי ביותר. ישנם שני דברים מעשיים שתוכלו לעשות כדי לוודא שהלוגו שלכם פשוט:
1. צמצם את הלוגו ואז הגדילו. לוגו חזק נראה ברור ונעים ללא קשר לגודל.
2. צייר לוגו עם עיפרון ביד חופשית תוך 10 שניות. אם אתה יכול לעשות זאת בקלות, יש לך לוגו פשוט.
מכיוון שהפשטות היא החשובה מכל הקריטריונים, במבחן הוא מוקצה מ -1 ל -15 נקודות. אם הלוגו מעניין ויצירתי, אך הפשטות סובלת בגלל זה, הוא יאבד נקודות בשלב האחרון של המבחן. דוגמה טובה ללוגו פשוט היא לוגו של נייקי.
לוגו קטן מייצג את חברה ששווה 15 מיליארד דולר. לוגו כאילו אומר: ניצחון, נעלי ספורט, האלה היוונית. אנשים רבים חושבים שלנייקי יש את הלוגו הטוב ביותר בכל הזמנים. בשלב זה הלוגו של בינג קצת חוזר לרלוונטיות . כן, אין בו שום דבר חריג ומסובך, אבל הוא פשוט.
אך צריך להיזהר: לוגו פשוט מדי עשוי להיראות ריק ומשעמם!
כדי למצוא את הנקודה בה הלוגו יהיה פשוט, אך לא משעמם, תוכלו לבנות על ההיסטוריה של המותג. מי הדמויות הראשיות שלך? מהן נקודות החוזק שלהם? על אילו קשיים הם מתגברים? מה יהיה הסוף המשמח? תחדירו את הקונספט של הלוגו ולעט לעט תתחילו לחתוך ''מיותר'' עד שתקבלו עיצוב רק עם אלמנטים מרכזיים\מפתח.
סיכום
לאחר סיכום כל ציוני הבינג, אנו מקבלים:
ייחודיות 3
נראות 6
גמישות 5
זיכרון 2
אוניברסליות 4
רלוונטיות נצחית 6
פשטות (מ -15 נקודות) 10
סה"כ: 36
36 הוא ציון מקובל, אך לא מספיק ללוגו חזק ובר קיימא. כעת ברור מדוע מיקרוסופט השתמשה בלוגו זה זמן מה, אך בסופו של דבר החליפה אותו באחר.
לוגו חדש של בינג
בספטמבר 2013 הציגה מיקרוסופט לוגו חדש של Bing שהשתנה משמעותית:
כמה מילים על נקודות החוזק של הלוגו החדש:
1. הלולאה של האות "g" נראית כמו חיוך (אות שמובן לאנשים מכל התרבויות).
2. אייקון בהיר ועבה הופיע, שבזכותו הטקסט "נושם" ונראה רגוע יותר.
3. בלוגו יש טריק - על פי הסיפור, זווית הגזירה של הלוגו והיסוד העליון של האות ''b'' מחקה את אור הזרקורים.
ניתן לבצע את מבחן פול ראנד עבור כל לוגו. במאמר ניתחנו את הלוגו של בינג, עכשיו תורך! בדוק עד כמה הלוגו שלך חזק?